Kiállításmegnyitó / Cultiris Galéria

A vírushelyzet miatt elhalasztva!

kiállítás


"Gyerekkorom óta lenyűgöz a természet, rabul ejt a titkaival és feltölt energiáival. Önerőből, autodidakta módon tanultam fotózni, de azóta is töretlen lelkesedéssel, sőt egyre nagyobb szeretettel és szenvedéllyel gyakorlom. Leginkább az állatok mindennapi élete izgat, minél többet megtudni róluk, minél közelebb kerülni hozzájuk. Igazi ajándékként élem meg, ha egy vadmadár vagy mókus a bizalmába fogad, és megengedi, hogy egészen közelről készítsek néhány felvételt róla.
A fényképezés teszi lehetővé, hogy a sosem ismétlődő csodálatos élményeimet megörökíthessem, és mások számára is láthatóvá tegyem. Mindazt a szépséget szeretném megmutatni, ami körülöttünk lüktet szüntelen, csak meg kell állni egy pillanatra és megcsodálni.
Azt hiszem, a legnagyobb kihívás a természetfotózásban rejlik. Biztosan könnyebb lenne, de nem igazán szeretek lesben ülni és várakozni a fotótémákra. Én inkább folyamatosan megyek, a természet érdekes pillanatait keresem. Mindent a természet diktál, helyet, időt, lehetőséget. Hozzá kell alkalmazkodni, egyszerűen akkor és ott kell lenni, ahol az történhet, amire várunk. Figyelni kell, ha az enyhe tél miatt korábban nyílnak a védett virágok, vagy korábban kelnek útra a költöző madarak, vagy éppen valamilyen inváziós faj néhány nap alatt átrepül az ország valamelyik tájegységén…
Az évek során megtanultam tisztelni is a természetet, abban minden élőt és élettelent, azóta látom igazán azt a csodálatos, szüntelen körforgást, amit az évszakok változása jelent." 
/ Horváth Edit

Részvételi szándékát a megnyitón kérjük jelezze a csakeri@t-online.hu címen. Köszönjük.