MÁSIK VILÁG – ÉLET AZ ÉLET UTÁN

Paulinyi Tamás beszélgető partnere Barát István Zsolt költő, zenész, őstudás-kutató


Téma: a sámáni kultúrák halállal és a túlvilággal kapcsolatos felfogása és hagyományai.

Barát István Zsolt költői és írói múlttal, a történelem, a néprajz és a transzcendens iránti érdeklődése okán ismerkedett meg a sámáni világképpel, a hagyományokkal, s vált gyakorlóvá. Filozófia-tanulmányai során mélyebb ismereteket szerzett a keleti vallások rendszeréről, később több ízben vett részt elvonulásokon egy nepáli buddhista kolostorban. A hinduizmusról indiai mesterétől tanult.
A magyar hagyományok mellett az ázsiai nomád kultúrákat is vizsgálja, a Szív Útja Központ, a Négy Őselem Útja Iskola, valamint a Norvégiában működő Fire Elementer Skole alapítója és vezetője. Zeneszerzőként és előadóként hazai és nemzetközi fesztiválokon ad koncerteket. Évekig élt Norvégiában, tanulmányozta a kora középkori skandináv mitologikus világképet, az ősi számi- és a jelenlegi sámánizmust. A Norvég Sámán Szövetség tiszteletbeli tagja, szertartásvezetője, tanácsadója.

A helyszínen Paulinyi Tamás a Kossuth Kiadónál megjelent „Utak mesterek”, a „Bólébál" és a „Parapszichológia, a rejtélyek világa” című könyvét dedikálja.