A KOSSUTH KIADÓI CSOPORT PROGRAMJA AZ OLVASÁS ÉJSZAKÁJÁN

Olvasás éjszakája


15.00 óra
Halász Margit, a Jómadarak pácban c. regény szerzője felolvas a művéből, melyet követően a résztvevők egy kvíz keretében megnyerhetik a kötet egy példányát.

15.30 óra
Tamás Zsuzsa, a Kicsi Mimi-sorozat szerzője év végén megjelenő, ünnepi kötetéből, a Kicsi Mimi karácsonyából hallgathatnak meg egy részletet a jelenlévők a szerző előadásában.

16.00 óra 
Tarján Tamás, József Attila-díjas irodalomtörténészre emlékezünk
Közreműködnek: Györei Zsolt irodalomtörténész, Köves József író, kiadóvezető, Zentai Péter, a MKKE volt igazgatója, Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója és Kemény András kiadóvezető, a Kemény Szalon alapítója. Az emlékezést fotóösszeállítás vetítése és egy paródia felolvasása (Tarján Tamás – Reményi József Tamás tollából) színesíti.
Moderátor: Kemény András

17.00 óra 
Könyvbemutató
Csepeli György és Ferenczi Borbála Sors-húzó c. könyvét Bíró Judit történész (ELTE TáTK) mutatja be.

18.00 óra
Könyvpremier
Steven Levitsky – Daniel Ziblatt A demokráciák halála c. könyvét Juhász Attila politológus, a Political Capital munkatársa és Felcsuti Péter, a könyv fordítója mutatja be.

19.00 óra
Könyvpremier
Tóth Krisztina Reptéri nyúl c. könyvét, melyben Horváth Csaba kérdéseire válaszol, Kőrössi P. József, a Noran Libro Kiadó vezetője mutatja be.

20.00 óra
Titkok kapuja 
Galkó Balázs  Juhász Ferenc-estje a költő születésének 90. évfordulója alkalmából a költő családja, valamint Farkas László, a Tekintet irodalmi folyóirat egykori főszerkesztője és Nógrádi Gábor, író részvételével.

21.00 óra
BLUES MINDENKINEK!
Vendégünk lesz: Kovács József, a BLUES története c. könyv szerzője, és az általa alapított BLUES NIGHT LONG zenekar 

Proportion – Putto XXL
Kőszeghy Flóra kiállítása az emeleten, a Cultiris Galériában
A nagyméretű festmény, a Putto XXL, amely a Proportion kiállítás egyetlen képe, a tér és a festészet közötti dialógusról szól. A kétdimenziós kép és a kiállítótér viszonya egy elméleti vitára ad okot. Ez a festőnő személyéből fakadó belső diskurzus lenyomata.

Háziasszony: László Ágnes, a Kossuth Kiadó kommunikációs vezetője