Tőkés Rudolf 'Újragondolt történelem…'

Válogatott tanulmányok 1967–2007 kötetének bemutatója Dr. Smuk Péter egyetemi tanár és Dr. Szmodis Jenő egyetemi docens közreműködésével
Moderátor: Dr. Kukorelli István egyetemi tanár


A könyv a Széchenyi-díjas politológus, a Connecticut Egyetem professor emeritusa, Tőkés Rudolf gazdag életművéből nyújt válogatást. A kötet sajátos „szakmai életrajzként” is felfogható, átfogó képet kaphatunk a szerző széles körű történelmi és politikatudományi munkásságáról, amelynek centrumában a Szovjetunió, Kelet-Európa és Magyarország 20. századi története és politikája áll. A szövegek bepillantást nyújtanak a Kádár-korszak utolsó időszakának eseményeibe, valamint az 1989 utáni politikai jelenségeket, a magyarországi „kialkudott forradalom” menetét és következményeit vizsgálják.
Tőkés Rudolf Budapesten született 1935-ben. 1957 óta az Egyesült Államokban él. A Columbia Egyetemen doktorált a politológiai tanszéken. Többek között a Wesleyan, a Yale és a Connecticut-i Egyetemeken oktatott, illetve a State Department külügyi akadémiájának vendégtanára volt.1991-ben az Antall-kormány meghívására külügyminiszteri tanácsadóként tevékenykedett.Tíz könyv, körülbelül száz könyvfejezet és tanulmány szerzője.
Legutóbbi két magyar témájú könyve, A kialkudott forradalom és A harmadik magyar köztársaság születése 1998-ban, illetve 2014-ben került kiadásra. Tőkés Rudolf jelenleg a University of Connecticut emeritus professzoraként az Egyesült Államokban él és dolgozik. 

A bemutatót követően a szerző dedikálja a könyvét, amely a helyszínen kedvezményesen vásárolható meg.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!