Irány Új-Zéland! Ismét Németh Györggyel utazhatunk!

Új-Zéland


Új-Zéland a csendes-óceáni térség déli részének gyöngyszeme, amely két nagy, hegyláncokkal szabdalt szigetből áll. A világ többi részétől régóta elkülönült országot hatalmas óceán veszi körül. Területét egykor őserdők borították, földrajzi adottságainak sokszínűségéhez hasonlóan természeti gazdagság és változatosság jellemzi.

Az egy órás filmben láthatjuk az északi és a déli sziget varázslatos tájakkal megáldott természeti szépségeit: a havas hegycsúcsokat, vulkánokat, iszap fortyogókat, tengereket, fjordokat és egzotikus állatvilágát is. Új-Zéland nem csupán a természeti csodák tárháza, hanem kultúrák egyvelege is. Városai angol hagyományokat őriznek, társadalmát pedig a maori történelem formálta.

Németh György
Eredeti végzettsége okleveles villamosmérnök. Szakmai karrierje az Egyesült Izzóban, (General Electric) kezdődött. A rendszerváltást követően több multi cég ügyvetető igazgatójaként dolgozott. Szenvedélyes utazóként ragadja meg a különleges élmények pillanatait, amit sajátos módon - a számítástechnika eszközeit segítségül hívva- formál filmekké. Eddig 50 filmet készített. De életének elválaszthatatlan része a zene és nagy szerelme a gitár. A zenei kalandozásait néhány CD elkészítése is bizonyítja.